Visites obertes a La Balma Cooperativa d’Habitatge

Durant el festival 48h Open House Barcelona serà possible visitar les obres de la Balma Cooperativa d’Habitatge. En aquest post t’expliquem què és el festival Open House, les dates de la visita i com apuntar-s’hi.

Què és el festival 48H Open House

la balma 48 h open house bcn

 

Open House Barcelona és un festival de cap de setmana gratuït que se celebra anualment i que permet als participants visitar dotzenes d’edificis que no solen estar oberts al públic.

El proper festival se celebrarà entre el 15 d’Octubre i 15 de Novembre de 2020. L’esdeveniment promou l’apreciació de l’arquitectura pel públic en general.

Sobre l’associació Open House

 

48h Open House Barcelona és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona i ofereix productes i serveis culturals en l’àmbit de l’arquitectura. Té l’objectiu de promoure l’arquitectura i ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura. La seva eina principal d’actuació és el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, que dona visibilitat a la figura dels arquitectes i fidelitza públics interessats en l’arquitectura de la ciutat.

Edició 2020: la ciutat dels 15 minuts

Aquest 2020 la programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN s’organitza al voltant de la temàtica “La ciutat dels 15 minuts“, i s’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de quinze minuts entre les diferents activitats.

Què és la ciutat dels 15 minuts

Ciutats com Ottawa i París parlen ja obertament d’aplicar estratègies de “ciutat dels 15 minuts”, que no és res més que dur a terme una estratègia de serveis en la que tots els ciutadans tinguin accés als serveis bàsics com treball, sanitat, compres, cultura o oci a menys de quinze minuts de casa.

En realitat no és res de nou, ja fa molt que es parla de la ciutat de proximitat. No és altra cosa que revaloritzar els barris perquè disposin de tot el que necessitem, que siguin com petites microciutats autosuficients dins de la gran ciutat.

Això té un gran avantatge. Una ciutat sense tants desplaçaments no necessitaria tant lloc per als cotxes. Es podria dedicar aquest espai per a la mobilitat descarbonitzada, amb carrils bici i voreres més amples, hi hauria més lloc per arbres i zones verdes, algunes rotondes es podrien convertir en places de vianants, en zones de joc infantil, àrees esportives…

A més ajudaria a evitar “l’efecte escapament”, el fet que molts estem desitjant que arribi el cap de setmana per a fugir de la ciutat i anar a un lloc més tranquil i en contacte amb la natura. Si la ciutat fos més humana es reduirien aquests desplaçaments.


Visita les obres de La Balma

sostre la balma

Teulat on s’instal·larà un hort i jardí

Durant aquesta edició de les 48 H Open House podràs visitar durant 60 minuts les obres del projecte de vivenda cooperativa que estem duent a terme a Barcelona, La Balma Cooperativa d’Habitatge. La Balma és un projecte guanyador del concurs públic de solars municipals destinats a habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Quan?

El diumenge 25 d’Octubre en diversos horaris

Com apuntar-se

Per apuntar-te has de visitar la web de Sostre Cívic. Aquí està l’enllaç per apuntar-te.

Com fer la visita

Es tracta d’una obra, no d’un edifici acabat. La normativa a seguir és:

  • Està prohibit entrar amb sabates obertes.
  • Porta la mascareta durant tota la visita.
  • Si tens casc d’obra, porta’l (Si no allà en tenim).
  • Si tens armilla reflectant, porta-la. (Si no allà en tenim).
  • Els menors tenen prohibida l’entrada a l’obra.

 

Instagram X Linkedin