El projecte de Son Ferriol, accèssit als premis AJAC

El centre de salut Son Ferriol, de Mallorca, ha rebut l’accèssit a obra no construïda als Premis AJAC XII.


Què és L’AJAC?

L’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) és una plataforma de joves arquitectes (menors de 40 anys) que forma part del COAC (Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya) i que té com objectiu ajudar les noves generacions de professionals del món de l’arquitectura a mostrar i potenciar la seva feina. Des de la seva creació l’AJAC vol ser el nexe i punt de referència que estimuli els joves dins el món de l’arquitectura, tant a nivell professional com cultural.

logo ajac

En quant a l’àmbit professional l’AJAC treballa per facilitar els primers passos professionals dels arquitectes novells. Per exemple, les funcions de l’AJAC son:

  • Proposar a les administracions públiques la convocatòria de concursos destinats només a joves arquitectes
  • Col·labora amb la resta d’agrupacions i Col·legis d’Arquitectes per a fer la difusió de les múltiples sortides professionals existents i en la formació necessària per a fer-ho amb èxit
  • L’AJAC també defensa els interessos dels joves arquitectes “assalariats” o “autònoms-dependents” a nivell laboral
  • També busca corregir totes aquelles deficiències detectades en els diferents plans d’estudis de totes les Escoles d’Arquitectura, amb l’únic objectiu d’adequar el currículum formatiu dels futurs arquitectes a la realitat professional existent

Si vols llegir més sobre l’AJAC, pots visitar la seva web i blog oficial

En l’àmbit cultural, l’AJAC té com objectiu escoltar i canalitzar totes les inquietuds dels joves arquitectes a nivell profesional o laboral. El funcionament de l’AJAC, que es totalment interactiu, permet fer una recollida òptima d’opinions que serveixen per a generar futurs debats sobre les mateixes.

L’AJAC també participa i s’implica en la vida ciutadana, sempre amb l’objectiu final i últim de millorar, traspassar i fomentar el coneixement de la arquitectura a la societat en general.


Sobre els premis AJAC

En l’àmbit arquitectònic, l’AJAC convoca cada dos anys (2020, 2018, 2016…) els Premis AJAC per a joves arquitectes, amb l’objectiu de donar a conèixer els millors treballs de les noves generacions d’arquitectes de Catalunya.

Les categories en les que es divideix el certamen de premis AJAC son:

  • Obres construïdes
  • Projectes no construïts
  • Projectes finals de carrera
  • Treballs d’investigació teòrica en el camp de l’arquitectura

L’AJAC exposa i publica els treballs premiats, i a més també organitza conferències i tertúlies amb els arquitectes que han resultat guanyadors en alguna de les categories.


Sobre el projecte de Son Ferriol

El projecte del Centre de Salut de Son Ferriol, a Mallorca, és un projecte dut a terme per l’estudi d’arquitectura La Boqueria conjuntament amb Munarq.

projecte arquitectònic son ferriol

L’interior està basat, de forma similar a com s’ha fet amb el projecte de La Balma Cooperativa d’Habitatge, en una estructura de CLT.  Si voleu saber més detalls sobre el projecte del centre de Salut de Son Ferriol, podeu conèixer tots els detalls a la pàgina del projecte.

Podeu visualitzar el moment exacte del vídeo-acte dels premis on es menciona l’accèssit del nostre projecte del Centre de Salut Son Ferriol reproduïnt el video que trobareu a continuació.

El video està narrat pel locutor i periodista Òscar Dalmau. 

 

 

 

Instagram facebook Twitter Linkedin