Habitar, menjar i treballar

Habitar, menjar i treballar són tres afirmacions bàsiques en la vida de qualsevol persona. En un context urbà, aquestes tres accions solen passar en diferents espais: dormim a casa, mengem al carrer i treballem, en molts casos, en una oficina. En el context rural això no sol, ni ha sigut, el més usual. La vida al camp comporta que aquestes tres accions puguin ser-hi en un mateix lloc, i és aquesta la peculiaritat del projecte d’un nou celler al Penedès.

Treballar en el món rural –i, en aquest cas, el del cava- implica entendre el camp, la cultura rural i les relacions humanes d’intercanvi. Comercialitzar amb els elements que dona la terra implica, moltes vegades, dependre de la meteorologia i de tenir una segona mirada cap a l’entorn que l’envolta.

Habitar una casa al camp implica que la configuració espacial pròpia vagi molt lligada al com i què treballem a fora. Els espais configurats a cada planta responen a un ús específic que va relacionat amb el tipus d’ofici i feina que es realitza a l’exterior. Concretament, en un celler existeixen espais concrets segons l’ús: cava, rebost, cuina, entrada…

La cuina és i serà la peça més simbòlica de qualsevol casa, però al camp aquesta esdevé la peça amb més pes de la casa. És el punt de reunió dels usuaris i on es dedica més temps durant el dia. El com mengem i el què mengem és una representació de com actuem com a societat.

Instagram facebook Twitter Linkedin