Guanyadors: concurs Centre de Salut Son Ferriol

1r Premi! ??? Concurs de projectes per al nou Centre de Salut a Son Ferriol de Palma.
Proposta realitzada conjuntament amb Munarq

Projecte presentat per LaBoqueria.net

Des d’un posicionament realista i atenent als recursos disponibles, es posa el punt de mira en la despesa inicial de la construcció i l’ús de l’edifici en la seva vida útil, pensant en la repercussió econòmica final dels usuaris.

Fes clic aquí per veure els detalls del projecte arquitectònic presentat per la Boqueria.net

Relació amb l’entorn

Edifici integrat en una disposició domèstica, de planta baixa +1 i aparcament. L’altura d’aquest guarda relació amb les construccions de l’entorn de Son Ferriol. El fet de substituir un equipament existent, presenta l’obligació de construir el nou, reduint en la majoria del possible els estandards de construcció d’un edifici d’aquestes característiques.


Mostra de tots els projectes

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears exposa els 27 treballs premiats en diferents concursos de centres de salut de l’Institut Balear de la Salut entre 2018 i 2019, entre els quals hi ha el projecte de Son Ferriol, de Munarq i La Boqueria. 

A la mostra, que estarà oberta fins el 14 de febrer, també s’hi podran veure els centres de salut d’Artà, Pollença i Trencadors (Llucmajor), l’Hospital de Llevant (Felanitx) i USB de Santa Margalida i el Consell.

El director general de l’IB de la Salut, Juli Fuster, i la degana del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears, Marta Vall-Llosera, van inaugurar l’exposició, oberta al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h a la seu col·legial (c. Portella, 14). En uns mesos es licitaran els projectes que ara es troben en fase de redacció perquè siguin una realitat d’aquí a dos anys i mig com a màxim.

Característiques dels projectes

Fuster va explicar que les principals preocupacions de les propostes eren “la funcionalitat dels edificis per tal que puguin atendre les necessitats assistencials, però també la sostenibilitat”. Per la seva banda, Vall-Llosera va comentar que és responsabilitat de les administracions públiques adjudicar concursos primant criteris de qualitat per sobre dels econòmics.

A l’acte també hi van assistir Bernat Roig, director general d’Arquitectura i Rehabilitació del Govern Balear; Manuel Palomino, director de Pressupostos i gestió de l’IB Salut; Maria del Mar Rosselló, cap d’Àrea de la Direcció de Coordinació Administrativa de l’IB Salut; i Yago Gómez, subdirector d’Infraestructures i Serveis Generals de l’IB Salut.


Més informació i premsa:

Instagram facebook Twitter Linkedin