• Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller
  • Casa Sabadell - La Boqueria Talller

House between courtyards

The task is to rehabilitate a small house in the center of Sabadell. A 1910 house, ground floor and first floor with backyard.

Ceramic block wall structure and wooden interlocking structure. At that time, a similar plot structure followed in the whole of the street.

On the part of the study, it was very important to allow an energetic rehabilitation, which through a volumetric, orientation and thermal study establishes the following objectives:

Favor the light, establish a covered patio, temperature regulator by means of cross ventilation, at the same time, like skylight, as the floor of the vineyard is narrow and elongated.

Take great care of the environmental impact, understanding that both the work of execution of the rehabilitation and the very useful life of the house, proposing passive energy strategies.

Maintain the original structure, stripping it and reinterpreting it with a metal structure that allows us to obtain spaces that are very free of divisions and partitions.

Work: Renovation of a house in Sabadell
Architects: LaBoqueria Architecture and Design Workshop
Location: Sabadell center
Renovated area: 135 m²
Project year: 2019
Year of construction: 2020
Photographs: Mariana Castel
Builder: Form Bcn
Promoter: Private

Instagram facebook Twitter Linkedin