La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

Pòrtic-Pòrtic

Pòrtic / Pòrtic

Pòrtic / Pòrtic és un projecte retrospectiu que associa els sentiments més tradicionals que ens desperta el Nadal amb la història de la pròpia Plaça.

Homenatjant el Teatre Nou, que va ser-hi durant un curt període de temps a la plaça abans de que fos tal com és avui en dia, aquesta instal·lació evoca el joc i la màgia que tan caracteritzen aquestes dates. A partir d’unes estructures porticades i uns miralls situats estratègicament a la pròpia estructura de pòrtics, es genera un efecte visual que multiplica l’estructura existent per tal que la persona es vegi immersa en un laberint de llum i forma. L’efecte que s’aconsegueix és una reflexió infinita de tota aquella imatge que els miralls estiguin captant. Amb això es vol crear una il·luminació fictícia, tan real com la instal·lada, jugant amb la ment de l’usuari.

Obra: Competició

Arquitectes: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny + Tamara Palaske

Situació: Barcelona

Any projecte: 2013