La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

École Meinier

El nou edifici no només s’integra formalment en el teixit urbà de la ciutat, sinó que ho fa a través del temps, relacionant-se amb els edificis existents que l’envolten i que formen o han format part de l’escola.

La implantació es realitza sota dues premisses clares: el primer és el de generar un espai acotat que permeti el control i accessos al centre a la vegada que genera un espai exterior controlat per els nens. El segon és el de generar una façana alineada amb els edificis existents al carrer Route de la Repetance, fet que permet “cosir” i a la vegada respectar la composició urbana del lloc.

La ubicació de l’edifici aconsegueix captar les traces principals que l’envolten i permeten generar una articulació exterior-interior amb el parc. A més el propi joc subtil de cobertes permet generar un diàleg amb la resta d’edificis de l’escola.

 

Obra: Concurs

Arquitectes: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny + Anderegg Rinaldi Architectes Associés

Situació: Meinier, Geneve

Any projecte: 2017