La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

Casa Iris

Una casa canviant

Pensada com una casa d’estiueig en el seu moment, es va realitza una primera reforma prematura on es va transformar la planta baixa construint una nova cuina i dos sales d’estar sense tenir en compte que la comunicació entre els dos nivells era encara per l’exterior. Poc a poc els usuaris es van anant instal·lant buscant qualitat de vida i deixant enrere la seva primera vivenda, amb l’inconvenient de que la connexió encara es mantenia per l’exterior.

L’encàrrec demanava una connexió interior entre els dos nivells i un dormitori més amb bany i vestidor. El programa es resolt amb una escala en doble espai situada tangencialment a la cara nord de la casa, afectant de manera mínima el forjat existent. Dos finestrals, un a planta pis i un altre a planta baixa, encaren mirades cap al paisatge del Garraf i al jardí interior, racons que generen espais de lectura, de relax i de relació amb la sala, en definitiva espais que fan situar l’usuari entre l’exterior i l’interior generant un vincle amb l’entorn, fen-te saber quin lloc ocupes.

Obra: Reforma i ampliació d’una vivenda

Arquitectes: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny

Situació: Roda de Berà

Superfície reformada: 67 m²

Any projecte: 2011

Any de construcció: 2012

Fotografies: Sílvia Vidales

Arquitecte tècnic: Lluís Ortadó

Constructora: Rentero Construcciones S.L

Fuster: Jaume Montllau

Promotor: Privat