La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

Reforma Can Fàbregas

El projecte parteix d’una finca L’habitatge es troba situat al centre de Lloret de Mar, al carrer hospital, 4, a l’alçada de la plaça Piferrer.

La façana a dos carrers, Hospital, St Pere fent cantonada a la plaça Piferrer.

 

L’encàrrec; ens demanen actuar en segona planta sent l’edifici d’una sola propietat. Plantegem una distribució a través d’una peça central que ens permet accedir a la zona de dia. Aquesta zona dia , on trobem la sala d’estar, el menjador i la cuina, amb un petit bany de cortesia. D’aquesta manera s’aconsegueix una lectura molt més transversal de la vivenda, donant una sensació ample de l’espai per tal d’aprofitar el màxim les pre-existències

 

La zona de nit, es concentra a l’entrada, on per una banda accedim a dues habitacions  i a l’habitació de matrimoni, que  queda adherida al pati interior, aprofitant el màxim assoleiament on també hi ha el bany i un vestidor.

 

Objectius:

 

Tenir espais molt definits, on la organització de cada activitat quedi clarament definida per la propia forma de la finca, associant així les obertures cap al exterior necessaries en cada ús.

 

Tenir molta cura del impacte ambiental, entenent que tan la obra d’execució de la rehabilitació com la propia vida útil de la vivenda, plantejant estratègies energètiques passives. Plantejant una proposta que aprofita el maxim assoleig al hivern, creant així inercia al interior, reduint considerablement l’ús de calefacció. Al estiu ens servim del gruix de les parets, per controloar la temperatura interior, i evitant aixi sobreescalfaments.

 

Mantenir l’estructura original, despullant-la de qualsevol revestiment; d’aquesta manera són sincers amb les preexistències, i els usuaris podem conviure amb l’originalitat de la finca.

 

 

Obra: Reforma d’una vivenda a Lloret de Mar

Arquitectes: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny

Situació: Lloret de Mar

Superfície reformada: 200 m²

Any projecte: 2017

Any de construcció: 2018

Fotografies: Alba Nàjera

Arquitecte Tècnic: Jordi Soliguer

Constructora: Camps Esqueu S.L

Promotor: Privat