La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

Museum Hans Christian Andersen

Once upon a time

The project comes through the modulation of one building to equip the museum maximum flexibility to mount exhibitions. This allows for a changing and temporary museum during a year; one part of the museum will be permanent, but the construction and repeat a simple module allows the appropriation of it; but, how to appropriated it? And especially, how to manage it?. It’s necessary to provide the city of management tools, the residents will decide the future of each module, or what it will be the next exposition always with a relationship with Andersen’s fairy tale’s. It could be the schools, kids, who decide about the exposition will be next time they go.

 

Work: Competition

Architect: LaBoqueria Taller d’Arquitectura i Disseny

Place: Odense, Denmark

Year project: 2013