La Boqueria

Taller d’arquitectura i disseny

Le Pré Haut

The new Cugy Interpretation Center is organized in 3 large volumes according to the classrooms and the sports hall. These 3 pieces are supported on a concrete sump that absorbs the most restrictive program, allows the communication between all the programs and allows to adapt to the soft slope of the ground. Having separated the volumes the visual impact is reduced and therefore it approaches the urban scale of the town of Cugy.

The interior design is organized thanks to a central core and a reinforced concrete wall that is repeated on all floors to withstand structural efforts. A framework of wood and cement plates is attached to these nuclei; Finally the closures of the rooms and classrooms are formed by prefabricated wood frames to limit the effects of humidity.

Work: Contest

Architects: LaBoqueria Taller de Arquitectura y Diseño + Tomas Mikulas Architect

Location: Cugy, Swiss

Any project: 2017